Infoavond Vooropleiding Dans, en Topsport


Infoavond Vooropleiding Dans

19 november 2019

centrale start om 19.45 uur 

De dansstroom van het Koning Willem II College geeft leerlingen de mogelijkheid intensieve dans te combineren met school. Leerlingen volgen 9 tot 12 uur per week lessen in klassieke dans, jazz/urban, moderne dans, dansimprovisatie, pilates en drama. De school beschikt over twee volledig uitgeruste dansstudio’s, waar de lessen worden verzorgd door docenten van Fontys Dansacademie. Alle dansers zijn ingeschreven als leerling van de vooropleiding van Fontys Dansacademie. De leerlingen sluiten elk jaar af met voorstellingen in het Jan van Besouwhuis in Goirle en ze doen gedurende het schooljaar mee aan allerlei projecten. Ze bezoeken daarnaast regelmatig dansvoorstellingen en dansgezelschappen zoals Introdans, Scapino, de Stilte en Project Sally. 

Het Koning Willem II College werkt intensief samen met onder andere Fontys Academie voor Danseducatie, Academie voor Muziek- en Musicaltheater en nationale en internationale choreografen. Na de onderbouw kunnen de leerlingen in de havo- en vwo-afdeling examen doen in het vak dans. Onze school is één van de 12 scholen in Nederland die mag werken met de zogenaamde DaMu-regeling. Deze regeling houdt in dat wij leerlingen die een vooropleiding dans of muziek volgen van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor bepaalde vakken vrijstellingen mogen geven.

We nodigen jou, je ouder(s) en (evt.) andere belangstellenden graag uit, om zelf te komen kijken wat we allemaal voor je kunnen doen!

Het programma van deze Info Avond op onze school begint om 19.45 uur.

DANS: Klik hier om je aan te meldenInfoavond topsport

19 november 2019

centrale start om 19.45 uur

Wij bieden jonge, talentvolle sporters de mogelijkheid zich op het vlak van hun sport optimaal te ontwikkelen en tegelijkertijd het maximale uit hun studie in het voortgezet onderwijs te halen. Als leerlingen via hun vereniging aangesloten zijn bij de Stichting Topsportopleiding Tilburg, dan kunnen zij profiteren van de faciliteiten die we speciaal voor hen hebben gecreëerd. Topsporters krijgen de gelegenheid om tijdens schooltijden te trainen, waarbij we ernaar streven om optimale roosters voor hen te maken. We geven vrij voor deelname aan wedstrijden, toernooien en trainingsstages. Daarnaast maken de leerlingen gebruik van het topsportlokaal, waar zij onder toeziend oog en de begeleiding van de studiecoach kunnen werken aan schoolopdrachten. We streven er voor de topsporters naar om hen het schoolwerk zoveel mogelijk op school te laten verzorgen, zodat ze thuis de nodige rust kunnen nemen.

Topsport Talentschool

Sporters, die in een nationale of regionale jeugdselectie zitten en sporters die op het hoogste niveau deelnemen aan een landelijke jeugd- of seniorencompetitie, kunnen in aanmerking komen voor een zogenaamde LOOT-status. LOOT staat voor Landelijk Overleg Onderwijs en Topsport. Als enige TopsportTalentschool in de wijde omgeving mogen wij van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap speciale faciliteiten verlenen aan leerlingen die talentvol zijn in sport, zoals vrijstellingen voor bepaalde (examen)vakken en de mogelijkheid om het eindexamen over twee jaar te spreiden. Sporters met een LOOT-status kunnen op het Koning Willem II College in alle afdelingen (mavo, havo en vwo) gebruik maken van deze faciliteiten. Het Koning Willem II College werkt nauw samen met Stichting LOOT en NOC*NSF.

Het programma van deze Info Avond Topsport op onze school begint om 19.45 uur.

TOPSPORT: Klik hier om je aan te melden


Koning Willem II College Tatraweg 80 5022 DS Tilburg T 013-543 66 31 F 013-535 24 65 info@willem2.nl